جاده

جاده

ارزیابی فنی و اقتصادی تاثیر ساماندهی کامیون های حمل نخاله بر بهبود وضعیت ترافیک شهرها

نوع مقاله : مقاله پژوهشی

نویسندگان
1 دانش آموخته کارشناسی ارشد‌، گروه مهندسی عمران، واحد علوم و تحقیقات، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران
2 استادیار راه و ترابری‌، گروه مهندسی عمران، واحد علوم و تحقیقات، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران
چکیده
هدف اصلی در این پژوهش بررسی و ارزیابی فنی و اقتصادی تاثیر ساماندهی کامیون‌های حمل نخاله بربهبود وضعیت کلان شهر تهران به بررسی و تجزیه و تحلیل روابط با روش پرسشنامه ای و با استفاده از نمونه ای ۱۹۶ نفره از رانندگان کامیون حمل نخاله در مناطق مرکزی شهر تهران پرداخته شد. در ادامه با تجزیه و تحلیل همبستگی و رگرسیون خطی به بررسی فرضیه‌های مطرح پرداخته شد. پس از تجزیه و تحلیل روابط مشخص شد که ساخت کاربستی مشابه اسنپ که رانندگان خود دریافت کننده بار باشند در کاهش مشکل وجود واسطه تاثیر دارد. همچنین پرداخت دستمزد رانندگان به صورت آنلاین در افزایش عدالت اجتماعی در جامعه تأثیر دارد. علاوه بر این نصب GPS ثابت بر روی خودرو‌ها بر تردد اضافی در شهر تأثیر دارد در نهایت میتوان بیان داشت که با مدیریت GPS نصب شده بر روی‌ خودروها بر کاهش آلودگی هوا و تخریب محیط زیست تأثیر دارد.
کلیدواژه‌ها

-اسبق، م­. (1392). آیین نامه دستورالعمل ساماندهی جمع آوری­، حمل و دفع نخاله.
-رضایی، ع. غلامی، ک. غلامی، خ. و میلانی، ج. (1398). بررسی آثار پسماندهای نخاله ساختمانی بر محیط زیست و ارائه راهکارها مورد مطالعه: منطقه 6 اسلامشهر، ششمین کنفرانس ملی پژوهش­­های کاربردی در مهندسی عمران، معماری و مدیریت شهری.
-حاجی حسینلو، م. قائمی، ع­.  (1393). ارزیابی تاثیر وسایل نقلیه سنگین بر جریان ترافیک و میزان انتشار آلاینده­های ناشی از آن در شبکه ­های درون شهری با استفاده از شبیه سازی ترافیکی، مهندسی حمل و نقل، سال پنجم، شماره چهارم.   
-خاکی، غ. (1379). روش تحقیق مورد پژوهی، انتشارات فوژان، 143-142.
-علی پور، م. ا. (1382). پایان­نامه سیستم هوشمند کنترل ترافیک شهری با استفاده از عامل­ها، دانشگاه تربیت مدرس، دانشکده فنی و مهندسی گروه مهندسی کامپیوتر. 
-معصوم­زاده، ج­. و رحمانی، م.  (1395). بررسی سهم ترافیک در آلودگی هوای کلان شهر تهران و الزامات تکنولوژیک برای بهسازی آن،  دو فصلنامه توسعه تکنولوژی صنعتی، شماره29.
-ناصر علوی، سید ناصر، صفار­زاده، محمود، ممدوحی، امیررضا و ندیمی، نوید (1390). شبیه سازی و کاربرد آن در مطالعات ترافیک­، مدل تعقیب خودرو، فصلنامه جاده، سال هشتم، شماره 15، 79-54.
Elmnet.ir-
Ensani.ir-
-Library.um.ac.ir
Rc.majlis.ir